Anahtar Teslim Daire Tadilat Uygulaması



Anahtar teslim tadilat uygulamasında yapılacak işlemler genellikle, seramik uygulaması, elektrik tesisat yenilemesi, sıcak ve soğuk su tesisat yenilenmesi, parke yenilemesi, banyo tadilat uygulaması, asma tavan ışık bandı uygulaması, dekoratif sıva, duvar çıta uygulaması, mutfak ve banyo dolap değişimleri, mutfak tezgah değişimi, daire kapıların değişimi, pencere değişimi, cam balkon uygulaması, boya badana uygulamaları, teras kapatma uygulaması, daire çatı yükseltme gibi uygulamaları kapsamaktadır.

Bu uygulamalar yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Yukarıda kısaca özetlenen anahtar teslim uygulamalarında daire sahiplerinin yeterli bilgiye sahip olmaması durumunda bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Örneğin, ucuz malzeme ve işçilikle tamamlamış bir uygulama ilerde daha pahalı onarımlara neden olabilmektedir. 

Bu yazımızda anahtar teslim tadilatı uygulamaları hakkında kritik noktalarda bilgiler verilerek daire sahiplerinin doğru bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Anahtar teslim daire tadilat uygulaması için konut içerisinde yapılacak kırım uygulaması, alan ölçüleri ve ürün seçimi kalitesi fiyatı belirleyen faktörlerdir.

Anahtar teslim Daire tadilatı uygulamaları hakkında her türlü sorunuz için bizi 0 530 856 2310 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Enflasyonun ve kur hareketliliği değişkenliği sebebiyle  Anahtar teslim Daire tadilat uygulamasına fiyat vermek doğru olmayacağından en kısa zamanda sitemizde 100m2 bir daire tadilat uygulaması hakkında genel bir fiyat bilgine sahip olacaksınız

Daire Boya Uygulaması

Boya uygulaması yapılırken bütün tadilat uygulamalarının bitmesi gerekmektedir. Ufak tefek delikler alçı ile kapatılır, yenilenen tesisat hatları alçı ile doldurulur sonrasında zımpara ile düzeltilir. Boya yapılmadan duvarlara astar uygulanır sonrasında iki kat boya ile duvarlar boyanır. Tavanlar için aynı uygulama tavan boyası kullanılarak uygulanır.

Asma Tavan, Işık Bandı, Alçıpan Duvar Çıta Uygulaması
 
Asma tavan alçıpan yapılan kısımlarda kesinlikle urunun U ve C profilleri kullanılarak karkas yapılmalıdır. Yapılan karkaslara alçıpan levha vidalama yöntemi ile montaj yapılır ek yerlerine derz bandı çekilmesi gerekmektedir, aksi halde ek yerlerinde ayrılmalar olur. 

Saten alcıpanın güzel çekilmesi, sonrasında zımpara yapılması gerekmektedir. Zımpara yapılan alan tozdan arındırılıp astar ve boya uygulaması yapılması gerekmektedir. 

Led ışık ve spot ışık uygulamalarında kaliteli ve garantili ürünler tercih edilmelidir, aksi halde spot ve ledlerde sürekli sorun yaşanır. 

Alçıpan duvarlar üzerine saray tipi denilen, çıtalarla yapılan dikdörtgen ve kare şekillerle duvarda görsellik sağlanır.

Seramik Uygulamaları

Seramikler granit görünümlü porselen olmak üzere tercihlere göre seçim yapılabilir, dış alanda uygulanacak seramiklerin mat kaymaz ve granit görünümlü olması önemlidir, seramik tercihe göre birçok alanda kullanılmaktadır.

Seramik uygulanacak alan eski seramik üzerine uygulanacaksa brüt beton astarı sürülerek eski seramik üzerine düzgün yapışması sağlanır. Seramik yapılacak alan terazide ıslak alan ise akar ya da süzgeç yönüne meyili kontrol edilmelidir, bunu sağlamak için duvarlarda sıva uygulanmalı zeminlerde gerekli durumlarda sap atılmalıdır. 

Seramik uygulanacak alan banyo ya da teras gibi alanlarsa mutlaka zeminin su yalıtımı yapılması gerekmektedir, bütün bu hazırlıklar yapıldıysa uygulanacak seramik granit görünümlü olması halinde granit yapıştırıcı ya da kaliteli yapıştırıcı mutlaka kullanılmalıdır, aksi halde ilerleyen zamanlarda seramiklerde düşme oynama olur. 

Seramik uygulanan alan teras ya da banyo olması durumunda flex yapıştırıcı kullanılmalıdır, seramikler 30/60-30/120-60/60-120/60-120-240 gibi ürünler seçilmesinde takozla uygulama yapılması derzlerde kayma ya da seramikte tırnak çıkmasını engelleyecektir. Derz uygulanırken banyo ve teraslarda kesinlikle silikon bazlı derzler tercih edilmelidir, derz uygulaması hava şartlarına göre yaz aylarında 1 gün kış aylarında 3 güne kadar yapıştırılan seramiklerin kuruması beklenmesi gerekmektedir, derz uygulaması yapıldıktan 1 gün sonra alan temizliği yapılmalıdır.

Dolap Uygulamaları

Mutfak ve banyo dolapları suya dayanıklı olan mdf gövde ürünlerden tercih edilmelidir. Fiyatta değişkenlik gösterecek kısım model değil, kapakların lake, mdf düz kapak membran kapak olmasıdır. Bu tercih kişinin görsel zevkine göre değişkenlik göstermektedir. 

Yatak odası dolap uygulamalarında sunta lam tercih edilmesi ürünün ömrünü uzatan bir faktördür. Kiracı ya da görevi gereği sürekli ev değiştiren kişilerin mdf gövdeli ürünler tercih etmeleri daha mantıklı olacaktır. Sunta lam gövde ürünler birkaç defa sökülüp takıldıktan sonra ayarları bozulmaktadır, verim almakta sorun yaşanıp kısa süre sonra değişmek zorunda kalınabilir.
 
Mutfak Tezgahı Uygulaması

Tezgah için birçok seçenek mevcuttur. Aşağıda en çok kullanılan ürünler ve özellikleri verilmiştir.

Granit tezgâh uygulamasında yerli ve yabancı ürünler fiyata çok etki etmektedir. 

Çimstone tezgâh uygulaması yeni tarz uygulamadır mermer görünümü sağlayan kullanışlı bir üründür.  

Masif tezgah (ahşap tezgah) görsel olarak güzel olmakla birlikte kullanımına özen göstermek gerekir. Sıcak ürünlerin temasında dikkat edilmesi gerekir, ıslak bırakılmamalı, temizlik sonrası mutlaka kurulanmalıdır.

Hazır tezgahlar sunta lam tezgahtır. Uygulanmaması tavsiye edilir, çok dikkatli kullanılması gerekir. 2 sene içerinde kullanıma bağlı olarak şişme ve üst katmanda kabarmalar görülmektedir.
 
Daire Kapı Uygulamaları

Lake kapı 8 veya 10 mm ham mdf gövde kaplı, içerisi ahşap ızgaralı kapıdır.

Amerikan panel kapı 5 mm kontraplak gövde kaplı, içerisi ahşap kâğıt karışımlı ızgaradır.

Melamin kapı 5 mm yüzeyi plastik kaplamadır karkası ahşap kâğıt gövdelidir.

Ahşap kapı 8 veya 10 mm mdf üzerine ceviz, meşe, kestane, teak (tik) ağacı, bambu gibi doğal ahşap kaplamadır. Ana gövde ahşap ızgaradır.
 
Elektrik Uygulaması

Dairelerde genel ağırlıklı kullanılan elektrik kabloları 3*2,5-3*1,5 kablodur. Elektrik bütün prizlerde topraklamalı olmak zorundadır, aksi halde elektronik ürünlerde bozulma veya randımanlı çalışmama sorunları yaşanabilir. Çocuklu evlerde prizler çocuk korumalı tercih edilmelidir. Her odaya bir sigorta seklinde hatlar bölünmelidir. Sigortada prizden prize kablo geçişleri, 2 priz ya da 1 grup 3’lü priz oda aydınlatma kontrolü gibi olmalıdır. Sigortada kesinlikle eski evler için kaçak akım sigortası olması gerekmektedir. Kaçak akım sigortası elektrik çarpması ya da ani hızlı elektrik çekimlerinde güvenlik için bütün elektriği kesmektedir.

Su Tesisatı Uygulaması
Duşa kabin, mutfak, lavabo ve makine pis su giderlerinde 70’lik tercih edilmelidir. Ana hat 100’lük olmalıdır. Giderlerin meyillerinin çok iyi olması gerekmektedir. Daireye yapılan iç tadilat detaylara göre sıcak ya da soğuk su tesisatı, duvar veya zeminden gizlenerek getirilmelidir. Tesisat boruları bilinen marka olmalıdır. Boru kaynağı ile ısıtılarak uygulanılır. Tesisat eklerinde kaynak çok iyi olmalıdır. Ekler birbirine çok yakın mesafede yapılmamalıdır

Doğalgaz Uygulamaları

Kullanılan kombinin yoğuşmalı kombi olması gerekmektedir. Gaz borularının döşemesi yapılıktan sonra mühendis tarafından projelendirme yapılır. Bu proje ilgili kuruma iletilir ve kurum tarafından proje uygunluğu kontrol edilir. Sonrasında gaz açılış izni verilir. Gaz boruları her ne sebeple olursa olsun kapatılmamalıdır. Gaz açılışı onayı için kontrole gelinen evde ocak olması zorunludur.

Laminat ve Masif Parke Uygulaması 

Daire için 6-8-10 mm derzli veya dersiz laminat parke tercih edilebilir. Parke uygulanan zeminin düz ve kuru olması önemlidir. Parke uygulaması ağırlıklı olarak salon ve odalarda uygulanır, mutfak için özel suya dayanıklı parke tercih edilmelidir, parkenin altına şilte ya da 1 cm strafor serilir üzerine uzman ekiplerce uygulama yapılır. 

Parkede kaliteli ürün seçilmezse temizlik uygulamaları sonrası şişme ve ek yerlerinde kabarmalar oluşmaktadır. 
Çoğunlukla parkelerde kendi süpürgelikleri tercih edilir. Bir üst sınıf olarak 12-14-16 mm kalınlıkta 10-12 cm yükseklikte PVC lake süpürgelikler de tercih edilebilir. 

Doğal ahşap masif parke 16-20 mm kalınlıkta, 5-20 cm genişlikte, 20-100 cm uzunluklarda tutkal ile yapıştırılarak zemine uygulanan bir parke çeşididir. Ürün laminat parkelerin 4-5 kat daha pahalıya mal olmaktadır.

Banyo Tadilat Uygulaması 

BANYO TADİLAT UYGULAMASI NASIL YAPILIR? NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Banyo tadilatlarında alan küçülmemesi için seramiklerin kırılması tercih edilmelidir. Duvarlarda bozukluk varsa sıva yapıldıktan sonra seramik uygulaması yapılmalıdır.

Alt yapı tesisat değişikleri yapıldıktan sonra zemin şapı atılıp yalıtım yapılmalıdır. Zemin seramik uygulamasında su meyili süzgeçlere gitmesi için uygulamanın doğru yapılması gerekmektedir. 

Duşakabin ya da Hilton banyo, banyo alanı olarak tercih edilebilir. Alan yapısı isteğe bağlı olarak gömme rezervuar yada klasik rezervuar uygulanabilir.

Banyoda kullanılacak dolaplarda mdf lake kaplama seçilmesi uzun ömürlü bir tercih olacaktır. 

Pencere Uygulamaları

Renkli ve beyaz pencere uygulaması yapılabilir. Pencereler iyi araştırmalı bilinmeyen markalar tercih edilmemelidir.

Isıcam özellikli çift veya üç cam olarak seçenekler değerlendirebilir.

Cam uygulamasının sıva ve boya uygulamasından önce yapılması tamirat çıkması durumunda kolaylık sağlayacaktır. PVC pencere de 70’lik PVC serisi kullanılır. Camlar 4-16-4 olarak seçilir. Klasik cam, konfor cam ve sinerji cam olarak tercih edilebilir.

Alüminyum pencere doğramada c60 profilden yalıtımlı ya da yalıtımsız pencere yaptırabilir. Camlar konfor sinerji ve klasik cam şeklinde tercih edilebilir.. Pencere uygulamalarının sıva ve boya uygulamasından önce yapılması, tamirat çıkması durumunda kolaylık olacaktır.
 
Bize Ulaşın +90 530 856 2310
info@hedefyapiizolasyon.com
Çengelköy Mah. Bekar Dere Cad. 10/A Üsküdar/İSTANBUL
Bu site AnkaPlus Kurumsal Web Tasarım Paket sistemleri ile hazırlanmıştır.
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.